Nya bilder på köket

image72

                                                                  Barskåpet :-)


image73


image74





Har int hänt så mycke annat nytt, eller jo jag är mindre snuvig nu....Jag undrar om de var med hjälp av hus-kuren som gjorde att de blev bättre?! =)

Lådan

Emma!
Påtal om lådan så fick jag mej en ny låda idag av min lärare:..."rackarns i min låda"  jag undrar vem den rackarns är bara?


Förövrigt så är det lite irriterande när jag har gått och köpt mej ett månadskort till lule när jag skulle ha klarat med med 2 st 6 resorskort för samma pris.
Det som är irriterande är att de på bussarna har bytta busskortapparat som de int har fått att fungera än...och när den inte fungerar så är det bara att visa att man har ett busskort (alla korten ser numera lika danna ut!) och sedan traska in. fan heller...har man väl köpt ett månadskort så vill jag ju utnyttja det annars hade jag ju sparat pengar på att köpa 6resorskort... Men men, tur att vi numera får uttnyttja kortet på lokalbussarna inne i stan =)
Sen så har jag redan hunnit göra en god gärning och låna ut busskortet till en annan student när jag ändå inte skulle upp....och kommer även att låna ut de sen när jag har fått jullov till grannen våran som oxå studerar i lule...Så lite nytta har ju busskortet gjort ifs...

Förövrigt märkte jag i morrse när jag skulle sova på bussen hur viktigt det är att allt ska vara som man vill att det ska vara för att man ska kunna sova...
Imorrse så hade jag först och främst en tjej framför mej som satt med läslampan på (lite strålkastare känns det som när resten av bussen är nedsläkt)..men denna gången kunde jag leva med det eftersom hon släckte den bara efter ett tag. Sedan så är det vikigt vilken värme det är i bussen, det ska vara lagomt,...Imorrse var det inte det...utan de kokade värme från elementet (där jag gärna vill ha min ena fot , men inte kunde de för då hade den blitt stekt) och sedan sprutade de ut kallluft uppifrån,...blev ju lite konstigt....Sen så hade min nackkudde börjat att läka luft vilket inte blev så skönt. och sist, men inte minst så hade jag inget fotstöd, det var borta! men men.,,just innan pite somnade jag iallfall, men vaknade tyvärr med jämna mellanrum

Så tänk er vilka problem man kan ha när man ska sova i bussen om allt inte är som man vill ha det ;-P

Tack förrästen Kalle som har shoppat åt mej från Ikea och att jag tom till hemleverans, de uppskattas! =)

Näe...nu får de ta och bli morron snart...längtar efter min Markus, har ju int sett han sen igår eftermidda...(ojoj, stackars mej tänker ni då....) Men så är de iallfall :-)'

Klockan är mycket nu, snart 00.40 och nu är det nog dax att stänga ner detta....

Huskur

Jaha, då ligger jag här igen med laptopen i sängen och med en kurrandes Leo bredvid mej.
Och eftersom Markus jobbar natt så lär Leo ligga vid min sida hela natten....Det är nämligen så att varje kväll när jag går och lägger mej innan Markus (vilket oftast e fallet) så kommer Leo uppstuttsandes och kurrandes och vill mysa, viljet han nästan aldrig annars gör av fri vilja =) (ja det är så, jag vet att ni som har träffat vår skygge Leo kanske har svårt att tro det) Men då är det dock alltid så att när Markus kommer och lägger sej då duger det inte längre att mysa med matte...så då hoppar Leo iväg på andra äventyr. Rätt så komiskt ändå att han har fått den ovanan... Men men...nu gäller det att mysa så mycke som jag bara kan och orkar med katterna eftersom snart ska de provflytta till bror...var egentligen meningen att de skulle flytta te helgen,...men jag vet inte rikigt om jag pallar det efter jag hade min marddröm med katterna inblandade inatt...jag tror att det hellre blir framåt nästa helg de får flytta...Huvvaligen, de känns verkligen jättejobbigt...frågan är bara om jag gör rätt?...är det så att de negativa väger upp det positiva med att ha katter?....svårt att känna så iallfall nu när Leo är i sitt ässe...

Iallfall har jag haft sista lektionen idag för veckan, avslutade med en heldag...blev lite tröttsamt på slutet även fast de var då vi hade vår bästa lärare...kanske tur det för annars hade det varit jobbigt att hålla upp ögonen...
Hon tipsade bla oss om en länk som föräldrar i Luleå kommun har fått ta del av, värt att läsa!
Länken är:
http://www.lulea.se/forinvanare/skolaochutbildning/arkivskolautbildning/attumgasmedbarn.5.44dd9d2d1120b30ca30800018882.html

Så nu blir det att försöka plugga hemma resten av veckan så gott det går för att försöka göra bort så mycket som möjligt.

Jajust de, höll nästan på att glömma bort vad jag hade skrivit som rubrik...Är närmligen så att jag har tampas med snuva nu i ca 4 månade...den riktigt vägrar att ge me sej, och det blir riktigt tätt. Så jag har ju levt på nässpray...vilket såklart inte e så bra eftersom man blir lätt beroende och de ska inte tas mer än 10dagar i stäck. Iallfall så ringde mamma igår och gav mej ett tips: koka upp vatten och salt. Låt de svalna och sedan drar du in vattnet i näsan.
Så jag provade det ikväll i rädsla av att de skulle vara riktigt vidrigt, men de var de faktskt inte, de kändes bara ung som att få in klorvatten i näsan som när man är på ett inomhusbad....Och vet ni än så länge så känns det faktiskt som om att de funkar. Så det var mitt huskurstips!

MusikTips!






Helt otroligt vad en del kan göra med sina röster...

Skandal



Det är verkligen skanda i Idol just nu, Daniel åkte igår!
Herregu`hur röstar svenska folket (int för att jag egentligen ska klaga eftersom jag inte röstar själv, men ändå =))
Jag tycker själv att Daniel hade en självklar plats i finalen...Men nu hoppas jag på att tjejjerna går vidare till final och ut med de där packet Andreas som står och sjunger som om har har nått uppstoppat i röva..huvvahuvva.

Dagen har gått i pluggandets tecken..har försökt att komma igång med en Etik examinations uppgift och det har faktiskt gått rätt så bra, känner mej på g med det....det som känns så skumt är att den känns för lätt att skriva, vilket då gör mej nervös för att jag gör den för "lätt"

Fick även middags sällskap av Sara och Tobbe eftersom Tobbe var här å hjälpte Markus i köket med renoveringen...

För ett tag sen for Markus iväg te jobbet för att jobba natt så jag sitter här och dolar på med lite av varje..
försöker knåpa på en lista som jag ska skicka med Kalle eftersom han ska på IKEA imorrn`, men konstigt nog så har jag svårt att hitta på, även fast jag vet att om jag skulle dit så skulle det handlas en hel del =)

Jaja...knäppte kort på våra hårbollar som låg och myste framför TVn igår och Leo tog sej även en titt ute på altanen på ljuspyntet, så passade jag på att fota honom...





image70

image71

Flyttning på g...

Jaha...då vart de som bestämt då med bror Samuel igår om att katterna ska provflytta till han för att se hur de går,...om de trivs med varandra å sånt...och om de går bra där så blirre nog en flytt för katterna dit..
Ojoj...de känns lite overkligt och tungt. Fast min tanke e ju att de ska få komma tillbaka till oss såsmåningom när vi bor i något större...men tomt som tusan kommer det att kännas.
Men om det nu blir så att bror tar hand om katterna så är ju de det bästa som kunde hända eftersom jag vet att de blir väl omhändertagna och att jag kan komma typ när som helst för att hälsa på dom...

Annars så har jag nu gjort bort ytteligare 3 dagar av skolan...har bara 5 gånger till att åka upp innan vi går på "jullov"
I veckan har de handlar om att redovisa lite vad som hänt under VFUn och så har vi även haft musik med en superengagerad pensionerad musikpedagog där vi gjorde allt från att dansa,spela och sjunga...helt galet kul =)
och idag har vi jobbat i bilden med bild analys och pedagogiskdokumentation...
Ska nu imorron försöka sätta mej och försöka börja skriva lite på en uppgift, bara nu Markus får igång mitt words igen som har börjat krångla och begära nån kod som vi inte hittar åt,....men de löser sej, de gör de väl som alltid.

Sen så har vi börjat klura på önskelista till jul....lite har vi kommit på, så vi får se vars de slutar.
Lovar att som Jessica och Hanna gjort att meddela här hur listan ser ut ;-)

Lollans Låda

"Lollans låda" uppfanns i samband med med Emma och Håkan om jag inte minns fel. detta var väl när vi var kring17års ålder?...men jag kommer inte ihåg varför, Emma eller Håkan kanske gör det?
Hur de nu än kom upp så vart de så att jag och Emma gjorde varsin låda, min såg ut ung såhär:

image69

Syftet minns jag ju inte med den, men det blev iallfall en för mej en låda där jag samlade på positiva tankar, åsikter & komentarer tilk mej, har även nått speciellt brev där tror jag...allt detta från folk jag träffat i mitt liv. Detta skrev jag ner på små lappar och la i lådan.
Lådan för mej handlade om att när jag var lite deppad så kunde jag ta fram denna låda, läsa på lapparna...och kanske kunde bli lite gladare, minnas tillbaka på goda minnen....
Denna låda finns fortfarande kvar i mina ägor, men det var längesedan jag la i nån lapp i denna låda.
Jag fick en sån fin komentar från en av pedagogerna jag har jobbat med nu på min praktik, en sån fin komentar som jag kanske skulle ta och spara i min låda. Hon sa : Jag kommer verkligen att minnas dej.
Det kanske inte låter så spec för den som läser detta, men de gick rakt i mitt hjärta, hon är verkligen underbar denna person...De tar jag med mej till lådan...Ska bara se till att leta reda på den nån dag så jag kan fylla upp med mer lappar.

Tomt

Jaha...då har redan 4 veckors VFU passerat...de känns nå så himla tråkigt att tiden har gått så fort!
Visst att jag har trivts kanon på de andra ställerna jag har varit på, men detta slår änsålänge allt det.
Barnen är så underbara och även personalen...helt helt underbara!
Har fått så mycke frihet med barnen, att göra mina uppgifter och andra saker jag vill prova på, är så supernöjd och hoppas verkligen att jag hoppas kunna skriva den stora VFU uppgiften på ett bra sätt som bygger på VFUn...
Var en sväng på stan igår å inhandlade lite sakert till idag, blev blommor  till personalen..(mest till mín handledare Erika)...hittade även lite pyssel till barnen efter lite tankeverksamhet, vilket de tyckte var superkul efter de fick en skattjakt för att leta paketet.
Bakade även en kaka och bjöd på vilket barnen verkligen uppskattade, vissa bokstavligen tryckte i sej den, hehe,underbara barn ;-)
Fick även vara å hälsa på på Marias praktikplats där barnen lekte och vi pedagoger satt och fikade...bla Marias goda pollykaka....ska ta å be om receptet =)

Jaja...så är det, skolan börjar om till veckan och det känns verkligen jätte¨tråkigt, vill vara ute på VFU längre! och inte sitta i skolan...huvva huvva, tur att de bara e typ 10lektioner kvar innan "jullovet"

Näe, ska kanske ta å göra nå nytta...typ.

Då var de dax igen...

Fortfarande har ingen tagit sej an katterna frivilligt, försökte med farfars men de var inte så sugna...ska jobba lite på ena brorsan och se om de blir nån framgång....Skulle ju vara kanon att lämna bort dom några år tills vi skaffar hus =)

Helgen gick i firandets tecken...i fredags åt vi hos Markus pappa, blev bjuden på älgstek med murkelsås,
mumma säjjer jag bara, int varje dag man äter så gott  =)


287827-67


På Lördagen så var de rätt så lungt till en början var bara hemma själv och slöade eftersom Markus jobbade med laget uppe på isladan..., Nettan som äntligen var hemma för några dagar komme hit och vi ät midda och drack vi tillsammans. Skönt och behövligt att få lite tid med henne...var som längesen...
Vid 19 började de väl drälla in folk,...svägerskan Sara, Frida som jag pluggar med och en kompis till henne...sen kommer även såklart min partypolare Maria =)
Även så dök några grannar upp för ett tag och några till gästspelade.
Kvällen gick iallfall i alkoholens och singstars tecken...haha..träffade på en granne idag som undrade hur de hade gått med singstar i helgen...ojjdå =)




Kom oss iallfall ut på S8 de flesta av oss....Jag å Maria hamnade vid ett spelbord och gick väl framåtillbaka mellan spelbordet och baren...och sedan dansgolvet såklart =)....men missade dock bounce på dansgolvet, de var synd!
Och när jag skulle hem hade jag turen att dela taxi med ett par vars tjejjen i förhållandet komme från bergsbyn så de betalade hela notan, nice =)
Hehe....fick även ett mess från Maria under söndagen, att hon inte hade hittat sin garderoblapp när hon skulle hämta ut den, men när hon skulle duscha så hade den ramlat ur bhn...hehe...tydeligen så hade jag stoppat den där. Smart av mej ;-)

Söndagen, mådde nog bättre än vad jag förtjänade....
Firade farsdag först hos farfars och sedan midda å grejjs hemma i Bergsbyn...alltså en lung och skön söndag som slutade med att vi såg en collagefilm som såg...så den såg vi inte ens klart innan sängen kallade.

Å nudå? Jo, nu vi inne på sista veckan på VFU:n känns hur tråkigt som hels, tiden har gått alldelles för fort...
De ända som känns kul att börja skolan igen är nog att få träffa Sandra =)
Har iallfall hunnit med dockteatern med Maria idag och de gick superbra, så nu de de bara att de håller i sej till redovisningen på skolan ;-)

Nä, ids int skriva nå mer nu, ska ta hand om tvätten nu och sen slå igång en Beck film...
kan ju faktiskt göra de nu när Markus inte är hemma...fan, han är å festa mer arbetskamrater ikväll...waht? på en tisdag?...jaja, är välla så när de jobbar skift att de får ta vilken veckodag som helst, bara de passar...

Over and out.

stackars Moggekisse...

För nån vecka sen upptäckte vi att ena kissen, Mogge hade fått ett sår på sidan av ryggen...hade som bortslitet en del av håret.....= katternas bus har gått överstyr...
Och häromdagen komme de fram ett nytt sånt sår i nacken på honom...viket han har nu rivit upp lite...stackarn, så här ser han ut just nu...lite läskigt....

image66

På tal om katter så kan de hända att vi kommer att göra oss av med mina älskade hårbollar..Markus är nämligen inte så sugen på att ha kvar dom, och ja...jag förstår han. De stör vår nattsömn,förstör saker, hårar ner mm...MEN de är även världens mysigaste, härligt sällskap och jag är så fast vid dem...
Så frågan är hur man ska göra....vill verkligen inte lämna dom till nån som jag inte känner till, känns helt fel att då inte kunna veta hur de går för dem, hur de mår osv...
Så ska börja hära mej omkring bland folk jag känner om de e sugna på att ta över 2 katter, för jag lämnar bara bort dom tillsammans, så här de...
Så om du som läser detta är sugen på katter så kan ni ju höra av er om det...

huvva...mina älsklingar....
Men å andra sidan är min älskade Markus viktigare...men iallfall känns de tungt...

Halkigt värre...

Jaha, så
Så var det måndag igen, tycker veckorna går så otroligt fort...hänger som inte med riktigt.
Markus mamma å hans lillebror Simon och deras farmor komme förbi igår på kaffe, de hade då med sig denna fina Halloweenblomster

image65




Annars igårkväll var de väldigt lungt, Tobbe å Sara kom hit med pizza och vi såg "Transformers" filmen...tro de eller ej, men den var faktiskt helt ok =)

Idag, måndag så var de ju dax för ännu en vfu vecka, är sååå kul alltså, har pysslat med burkar idag vilket gav många olika resultat, alltid lika kul att se =)
Vi fortsätter nog lite med de imorron...åsså är de föräldramöte imorron oxå som jag ska vara med på.
De ska ha med en föreläsare, de blir intressant hoppas jag...

Jaja, är ännu tröttare nu efter att ha sett ännu en Beckfilm (Gamen denna gången blev de)..., men bra är dom, verkligen =)

Ska fixa å dona lite nu, kanske spraya lite i näsan....börjar bli täppt nu igen.

Å i helgen kommer Nettan hem, ska bli kul :-)


Snö!

Första snön har kommit...eller första snön som verkar ska stanna har kommit.
Ser mysigt ut, faktiskt (!?) ....fast jag håller mej helst inne när de e snö må jag ju säjja eftersom snö förknippas med kyla. Fast idag var de ju ifs inte så kallt....mest blaskigt på vägarna fram emot eftermiddan...

Har haft Markus pappa och fru här på midda ikväll och nu sitter jag å väntar på att sista perioden på hockeyn ska ta slut så vi kan se en film.....


image63
    
                                       Från köket... 
                                         

image64

                                              utsikt från vardagsrummet...

Äntligen!

Finally!!!! Äntligen har Sam åkt ur idol! Nog för att han gjorde ett mindre dåligt framträdande ikväll än andra gånger,...men äntligen, jag säjjer de igen har han åkt ut =)
Tjejjerna var självfallet bäst ikväll, spec Marie...hon berörde.

Annars så har 2 veckor passerat på vfun och tyvärr är det redan hälften som gått, det går alldelles för fort! Vi borde få vara ute på praktik i flera månader, de e ju såhär vi lär, när vi är med barnen.
Har fått en massa gjort på stället och har massor kvar ändå...jag vill göra så mycket =)

Har köpt en ny TV...och ska nu flytta in den "gamla" i sovrummet....det är lyx, ( kanske för mycke lyx?)
Markus håller på att bygga ihop en ny dator, verkar pilligt värre...men de blir nog bra.

Förövrigt så har Leo ( ena kissen) fått  dillen,igen på att pilla bort stoppen i badrumshandfatet, han e som besatt, att han ska dit och pilla bort och leka med den....Han gjorde samma sak i förra lägenheten och där var stoppen lättare att ta bort, så efter ett tag la jag bort den för jag vart så less.
Men denna stopp kan jag ej ta bort eftersom då blir de ett stort hål och skulle vi ha de så så skulle tusen saker ramla ner i hålet...
Försöker komma ihåg att sätta igen stoppen på natten iallfall få att han inte fåt upp den, men nån annan som har nått annat tips så är dom välkomna =)

RSS 2.0